Parin viikon kurkkukivun seuraksi on nyt myös saatu nuha. On se kivaa, jos pääsee synnyttämään flunssaisena. Noh, onneksi sitä vauvaa ei tarvitse suun tai nenän kautta ulos pukata :) Maanantaina olisi se paljon puhuttu laskettuaika. Tosin vain viitisen prosenttia lapsista syntyy laskettuna aikana joten jos ei ennen maanantaita niin sitten joskus siinä seuraavan kahden viikon aikana. Eilisen lääkärin ultrauksen perusteella mahassani möyrii (juuri nyt on kyllä ihmeen hiljaista) 3,5 kiloinen vauva. Eli esikoista pikkaisen painavampaa pakettia ennusteli (ellei se nyt tässä ihan heti päätä tulla) ja kyllähän nuo painoarviotkin saattavat heittää. Nyt harmittaa kovasti etten tiedä missä esikoisen aikainen äitiyskortti luuraa, että olisi voinut vertailla sf-mittoja yms. Onneksi on sentään tytön neuvolakortti tallessa niin pääsee vauva-ajan seurailemaan kasvua yms.

Olen jonkin verran tehnyt käsitöitäkin tässä äippäloman aikana. Tässä kuva yhdestä todella nopeasti valmistuneesta villapaidasta (täytyy käydä ensin tallentamassa se kuva tonne galleriaan koneelta, mutta päivitys tulee kyllä). Lankana Isoveljen-jämä, joka riitti juuri ja juuri. Paidan saaja ei kyllä oikein innostunut tai arvostanut, mutta ehkä muutaman vuoden päästä kiinnostaa.

1216567.jpg

Sitten olen tehnyt myös yhden koristetyynyn tytön sänkyyn. Puikoilla tällä hetkellä Novitan ohjeenmukainen kypärämyssy vauvalle wool-langasta. Väri limenvihree tai sinnepäin. (Purin sen villahousun tekeleen kun olin puolessavälissä näytti niin isolta). Seuraavaksi saattaisin kiinnostua kestovaippojen ompelusta. Yhdet hahtuvasta neulotut villahousut mulla onkin jo valmiina viime keväästä, pitäisi vain hankkia lanoliinia. Että semmoista tänne, lumettomuus vähän masentaa, mutta toivottavasti siihenkin saataisiin pian muutosta.