Tänään on ollut aika hyvä päivä. Käytiin aamupäivällä kaikki yhdessä "kaupungilla". Minä ensin lekurilla ja sitten kaupassa jne. Tuli ostettua paaaljooon jogurttia kun ne on tuolla yhdessä S-ketjun liikkeessä niin edullisia. (19 snt/kpl) No anyway...tämähän ei ole mikään elintarvikkeiden hintojen vertailu blogi!

Ostin myös Body Shopista ystävälleni synttärilahjan. Tai pikemminkin lahjoja kun niitä oli useampi kappale. Virkkaan hänelle myös pientä säilytyspussukkaa, johon aion laittaa nuo ihanat kauneudenhoitotuotteet. Lanka on Tennessee ja malli oma. Siihen tulee vielä samaa värisävyä (sellainen vaalea mintunvihreä) satiininauha ja sitten erivärisellä Tennesseellä aion virkata pussukkaan ainakin yhden kukan. Kivaa! Pirskeet ovat 20. päivä joten enköhän kerkeä. Sitä ennen pitää saada tuo yhden pikkupojan villapaita, josta eilen kirjoitin, valmiiksi ja aloittaa tekemään äitipuolelle lahjaa kun hänelläkin on tässä synttärit. Kauhea syntymäpäivä-suma tässä yhtäkkiä. Melkein tulee kiire. Noh sitten kun ne on tehty niin voin aloittaa jotain kivaa, millä ei ole niin tiukkaa deadlinea.

Mutta mutta eteenpäin. Otsikon nimihän on kuvia, joten pieni alustus niille: Huomasin, että blogin kuvagalleriaan on tosi helppoa ja nopeaa ladata kuvia ja myös tänne sivuille on helpompi laittaa kuin surkealla nettisivujeni tekeleelle...joka on jo jäänyt unohduksiin.

Laitan tähän nyt näytille vähän aikaansaannoksiani tältä vuodelta ja taitaa siellä olla ainakin yksi viime joulun lahjoistakin.

Opettelin tänä keväänä ensimmäistä kertaa elämässäni virkkaamaan ja tässä ensimmäinen aikaansaannokseni. Laukun päätin pitää itselläni, koska se on ensimmäinen ja siis itselleni aika iso saavutus. Ala-asteella kun tuota taitoa yritettiin opettaa, niin tuskastuin ja päätin etten osaaa ja ettei virkkaus ole mua varten. Ei se kyllä vieläkään ole ihan mun juttu, mutta välillä ihan kivaa puuhaa :) Laukku on Tennesseetä, siinä on kahta väriä. Toinen on ikivanha, joka löytyi äitini kätköistä ja se siis loppui kesken niin ostin mahdollisimman lähellä olevaa sävyä. Eron kyllä huomaa, mutta ei haittaa. Sinne mahtuu meikit tai sitten terassille mennessä vaikka puhelin ja lompsa.
98986.jpg


Tämän teepannumyssyn tein mummolleni syntymäpäivälahjaksi maaliskuussa. Ohje Suuresta Käsityölehdestä. Käytin kyllä aivan eri lankoja (7 veljestä) kuin mitä ohjeessa oli.
98994.jpg


Tämän boleron (ja myös hameen) tein omalle pikkuiselleni hänen 2-vuotis päivien aikoihin toukokuussa. Ohje boleroon on Suuresta Käsityöstä, mutta olen muunnellut sitä ja käyttänyt aivan eri lankoja. Tässä bolerossa (koko on aika reilu joten menee vielä ensikesänä ja ehkä sitäkin seuraavana) olen käyttänyt vaaleanpunaista mohairia ja reunus on Novitan Tango Fani. Lisäksi ostin Tiimarista helmiä ja ompelin niitä etumukseen molemmille puolille. Kiinnitys yhdellä napilla.
98995.jpg


Tässä vielä tuo hame. Tekemiseen meni monta päivää. (Kun pitää olla niin tarkka!) Mutta lopputulokseen olin itsekin todella tyytyväinen. Ja siitä innostukseni vaatteiden ompeluun oikeastaan lähtikin, kun huomasin, että mähän osaan...:)
98998.jpg


Tein ensin ystävättäreni tytölle syntymäpäivälahjaksi tämän boleron. (Tiedot edellä) Lanka vain on eri kuin ylemmässä bolerossa, muuten samanlainen.
99001.jpg

Lähikuva
99002.jpg

Neuleinnostukseni oikeastaan sai huiman nousun näiden pipojen myötä joita olen tehnyt yhteensä 7 kpl. (Unohdetaan tuo vaaleanpunainen virkattu systeemi tuossa ylhäällä :). Kyseessä siis 3-4 tuulen pipot). Ensimmäisen tein kummitytölleni (vihreä). Sen jälkeen niitä on valmistunut huimasti. Omalle tytölle turkoosi ja hänellä on myös siihen sopivat sukat, sitten tein myös Vaaka ry:n taaperokassiin yhden pipon ja sukat, mutta niistä en ottanut kuvaa. Paljon lahjoiksi jne. Piristävät kivasti ja niistä on tykätty. Ohje taisi olla Novitasta, mutta jälleen kerran erilangalla. Näihin olen suureen osaan käyttänyt 7 veljestä ihania värejä.
99009.jpg

99008.jpg

Joululahjoja. Paita + body H&M, kuvat painettu itse.
99011.jpg

Olen tästä tilkkupäiväpeitosta todella ylpeä! Tein sen joululahjaksi ystäväni tyttärelle. (Oli kyllä luopumisen tuskaa.) Ohje oli Parhaat Ompelutyöt -syksyn numerosta.
98999.jpg

Tämän solmupipon tein tyttärelleni kesäpipoksi. Mallina käytin H&M:n pipoa, joka hänellä oli vauvana. Kangas on "vanhasta" trikoopaidastani. Uusiokäyttöä!
99000.jpg

Viimeisin ompelutekele: verkkapuku. Kangas on pritexiä. (En suosittele. Housuihin tuli heti testikäytössä reikä kun tyttö kaatui). Housut odottavat vielä polvien kohdalta paikkausta, muuten on valmis.
99003.jpg
99012.jpg

Kävin maanantaina ensimmäistä kertaa elämässäni oikeassa lankaliikkeessä! Olo oli kuin lapsella karkkikaupassa :) Olis tehnyt mieli ostaa kaikkea. Taloudellinen tilanne vaan vähän rajoittaa. Tässäpä vähän kuvia saaliistani. Uutuutena bambupuikot. En ole koskaan aiemmin käyttänyt, mutta neulominen sujuu niillä tosi sutjakkaasti! Sitten tuli aika paljon "heräteostoksia" kun oli paljon tarjouksia. (Tuo satiininauha on kyllä ihan Eurokankaasta).
98987.jpg
98992.jpg
98993.jpg
98989.jpg