Nonnih! Pitkästä aikaa! Paljon on tapahtunut sekä käsityöelämässä, että muussakin elämässä. Viime perjantaiyönä pääsimme turvallisesti ja ehjinä perille kotiin. Ja koneessa luinkin, että se iskun suunniteltu päivä olisi 16/8 eli tänään. Mutta onneksi se estettiin! :) En jaksa enää palata niihin turvallisuus-juttuihin sen enempää kuin että kaikilla matkustajilla oli trendikkäät läpinäkyvät käsilaukut, telttailimme Heathrowin lentokentän ulkopuolella kunnes kutsuttiin n. tuntia ennen lentoa sisälle, "leirintäalueella" oli hienoin näkemäni "bajamaja" (kultainen ovenkahva, puinen ovi ja marmorityylinen seinä) kauneuden pilasi vain se, että pöntöt olivat täynnä paperia ja noh...pissaa... Niin ja teltassa oli tarjolla kasoittain vesipulloja ja (omasta mielestäni pahoja) keksejä ja myslipatukoita. Sisällä sitten piti heittää kengät hihnalle läpivalaisuun ja ruumiintarkastuksia tehtiin vauvasta vaariin yhteensä kaksi kertaa. Ja kaiken huipuksi portilla selvisi (ei siis missään vaiheessa passintarkustuksessa eikä varsinkaan menomatkalla) että mieheni passi oli mennyt voimasta viime joulukuussa! Sanoivat, että menkää kotiin, ei tänne ainakaan kannata jäädä :)

Niinpä me sitten jätimme tänään passihakemukset yhteispalvelupisteeseen kun vielä sai sen kymmenen vuoden passin halvemmalla.

Kauhean paljon on ollut järjestettävää yms. Mulla jatkuu koulu kohta ja tytsä aloittaa päiväkodin. Niinpä mulla on ensiviikolla ohjelmassa päiväkotia :) Noh mennäänpä sitten muihin aiheisiin. Miten olisi vaikka käsityöt? Kuten huomannettekin, olen minäkin mukana Salainen Neuleystävä 2006 -hauskuudessa. (En vain jaksanut linkittää logoa, mutta kuvake on ainakin tuossa). Ja ihan ensimmäiseksi laitetaankin tähän sitten kuva paketin sisällöstä, joka odotti minua täällä perjantaiyönä palatessamme kotiin:

154826.jpg

Eikös olekin ihana!? En vain vielä malta aloittaa sukkien tekoa. Ymmärrätte kyllä miksen, kunhan pääsemme tämän postauksen loppuun. Mutta bambu-sukkapuikot on kyllä aivan älyttömän mahtava juttu kun sellaisia mulla ei vielä ole ja koska olen tykästynyt tuohon materiaaliin. Luonnistuu toi neulominen kyllä ihan tavallisillakin, mutta on toi jotenkin aika luksusta toi puu. Ja ehkä kanssa luontoystävällistä (paitsi pandoja kohtaan?).


Tässä vähän tuliaisia (vasemmalla) Englannista. Ja oikealla IHKU kirja, jonka ostin eilen Suomalaisesta. Mulla oli se kesällä lainassa kirjastosta ja kun eilen näin sen alennuksessa alle kympillä (normaalihinta yli kolmekymppiä) oli se vain pakko ottaa mukaan. Aivan ihania neuleohjeita! Ja tuo kannessa komeileva setti (lukuunottamatta töppösiä) on meidän tytsällä. (Muttei kyllä mahdu enää, taisi olla koko 9kk) Sai ristiäislahjaksi kummitädiltään, joka on kova neulomaan. Miinuspuolena ehkä ainoostaan se, että monissa on koot vain ihan vauvoille. Mutta löytyy sieltä kyllä kaksivuotiaallekin ja onneksi vauvat ei lopu kesken, aina tulee olemaan joku kenelle neuloa. (Mm. viimeyönä yksi ystävä synnytti pienen pojan!)
154828.jpg

Tässä kuva uutukaisimmasta tekeleestäni, johon olen ollut vallan kiintynyt viimeiset pari päivää. Taisin aloittaa sen maanantaina. H&M:n lastenvaatteita selaillessa sain idean ja inspiraation ja tein heti inventaarion lankavarastooni. H&M:n neuletakissa oli vain kahta eriväristä raitaa, mutta en uskonut lankojen riittävän joten päädyin moniväriseen. Nuo värit eivät oikein näy kunnolla kuvassa, mutta alhaalta ylös: (7 veljestä kevään värejä) herneenvihreä, luonnonvalkoinen, oranssi, turkoosi, suklaanruskea, aniliininpunainen... Ajattelin tehdä villatakin niin, että keskiosassa on molemminpuolin nuo raidat noin ja kaulus vihreällä resoria niinkuin alhaalla ja hihat mahdollisesti yksiväriset. Ja vetoketju. (En ole koskaan tehnyt vetoketjullista neuletta!) Ja ehkä joku kiva tasku jossa mahdollisesti sydän. Malli on aivan oma. Silmukkamäärää ja raglania varten selailin vähän ohjeita, mutta muuten siis omasta päästä kaikki. Toivottavasti ehtii valmistua nyt kun päiväkoti kohta alkaa. Eiköhän, tätä on kuitenkin tullut jo neulottua terveyskeskuksessa, bussissa, junassa, juna-asemalla penkillä jne...
154831.jpg

Nyt päästään asiaan! Kuvaussession aikana keräsin kaikki keskeneräiset neuleet, jotka löysin (alakerrasta) ja otin niistä kuvan. Ylhäältä alas: vuonna 2000 aloitetut lapaset, jotka eivät tule valmistumaan koskaan, mutta ovat kuitenkin näköjään vielä yhdessä neulekoreistani, oikealla se liian isoksi muodostunut harmaa villapaita, josta vielä toinen hiha neulomatta (ehkä se jouluksi valmistuu jollekin?), samaa lankaa kuin lapaset, tummansininen 7veljestä kaulaliinan alku miehelle tilauksesta (valmistuu heti kun rahantarve on tarpeeksi suuri), äsken esitelty neuletakin alku,  sen vieressä valmiit vaaleanpunaiset boleron kappaleet, jotka on jopa silitetty (!), mutta koska siitä tuli liian iso en tehnyt sitä loppuun vaan tein uuden, ehkä siitä tulee jotain muuta saa nähdä...kaulaliinan alapuolella melkein valmis teepannun myssy, pitää vaan tehdä tupsut ja ommella reunat kiinni teepannua mallina käyttäen niin, että nokka ja kahva mahtuvat myssystä ulos, sen alapuolella sukat jotka aloitin keväällä, värit vaan olivat niin tylsät etten jaksanut tehdä toista loppuun...viistosti yläpuolella se lampaanpää, joka ei edes kuulu tähän listaan, koska ei ole neule, sattui vaan olemaan neuleiden joukossa....sen vieressä keväällä virkattu kesämyssy (lila Kotiväki, ohje Novitasta), tein myssyn lasten ohjeen mukaan, mutta kuinkas kävikään...?!! Noh sen saa yksi aikuinen ystävätär jahka saan tehtyä muutaman viimeisen kerroksen. (Virkkaus ei oo mun juttu!!!) Siinä ne sitten olikin...ja ei todellakaan tehdä samanlaista inventaariota keskeneräisiin ompeluksiin (ainakaan tänään).
154832.jpg

Mutta nyt voisin lopettaa kun mies odottaa hierontaa. Voi olla, että tulevaisuudessa alan pitää blogia myös englanniksi, koska mahdollisuus on, että lukijoita olisi. Vastasin englantilaisessa neulelehdessä olleeseen kirjeenvaihtoilmoitukseen. Lisäksi kun on tuttuja ja sukulaisia, jotka eivät osaa suomea, mutta saa nähdä miten käy. Voi olla kyllä ettei sitä jaksa kun muutenkin on aika kortilla.