Ihan ensimmäiseksi ennen kuin esittelen pari viimeisintä tekelettäni (todistukseksi siitä, että olen vielä elävien käsityöläisten kerhossa mukana...juuri ja juuri) niin esittelisin teille meidän perheen nuorimman ja pienimmän jäsenen.

755883.jpg

Tämä tyyppi on vajaa 10 cm pitkä ja painaakin vain jotain 35 g (?). Tammikuun lopussa hänen olisi tarkoitus syntyä. Siihen asti onkin erittäin helppo tapaus :)

Sitten niihin tekeleisiin...Tänään iski inspis ompelemista kohden, tosin ei ollutkaan ihan helppoa se kaikki säätäminen ja tarvikkeiden etsiminen (en ole melkein vuoteen tehnyt mitään uutta) ja meinasi koko työ jäädä useampaan otteeseen kun ensin en meinannut löytää kaavaa arkilta kun etsin väärällä numerolla. Sitten piti opetella neulanvaihto ja kaksoisneulan käyttö jne. Lopulta sain aikaiseksi tämmöisen:

755874.jpg

Fleecepipon ohje oli Suuressa Käsityölehdessä nimellä lapsen tonttulakki. Mutta tein viininpunaisesta/luumun värisestä fleecestä niin tuo käy ihan syys/talvimyssystä. Itse "raakaan" ompeluun ei juurikaan mennyt aikaa.

Tässä vielä vähän keskeneräinen tytön toppi, jota innostuin neulomaan kesäkuussa ja josta taisin jo aiemmin postaillakin. Helmaa olisi tarkoitus jatkaa vielä virkaten, koska on aivan liian lyhyt napapaita. Tein kyllä vähän pidemmän kuin ohjeessa, mutta tytöllä on pitkä selkä. Se on onneksi sen verran väljä vielä, ettei haittaa jos tänä kesänä ei tule kauheasti käyttöä. Lanka tennessee. Ohje Novitassa. Tuo raidoitus on kyllä ihan omaa sävellystäni. Ohje oli yksivärinen.

755890.jpg